
Het Westland speelt een belangrijke rol in de productie van uw favoriete drank.
Al jaren worden de beste hop soorten gekweekt in onze kassen, en vervoeren zij bijna dagelijks haar producten naar onze zuiderburen.
De unieke ligging van dit tuinbouwgebied vlak aan zee, en de uiterst gekwalificeerde mensen met een voorliefde voor Belgische bieren dragen bij aan de kenmerkende smaak.

Hier laat een werknemer vol trots de zorgvuldig gekweekte hop zien, klaar voor vertrek.
DUVEL TRIPEL HOP MET CITRA
In 2007 gingen de Duvel brouwers voor het eerst met een derde (Westlandse) hopsoort aan de slag om Duvel een verrassende toets en extra bitterheid te schenken. Het resultaat was een unieke Duvel Tripel Hop die één keer per jaar het gamma van Duvel aanvulde. Zes Duvel Tripel Hop edities later, lanceerden zij in april 2016 een zoektocht naar dé ultieme Duvel Tripel Hop en luisterden daarvoor in eerste instantie naar de Duvel fans.
Voor Duvel Tripel Hop voegen onze brouwers niet gewoon een derde hop toe, maar ze passen de dry-hopping techniek toe. Dat houdt in dat er naast de standaard hop tijdens het kookproces extra hopbellen toegevoegd worden in een latere fase van het brouwproces (tijdens de lagering). Dit maakt dat de hoparoma’s intenser en verfijnder aanwezig zijn in het finale bier. Bij Duvel Tripel Hop gebruiken zij de Westlandse Citra als derde hopsoort. Deze hop wordt geteeld in de moderne kassen van het Westland en verrijkt het smaakpallet van Duvel met frisse toetsen van pompelmoes en tropisch fruit.


© 2019 cafe de kastelein
Maak jouw eigen website met JouwWeb